Ingredienser

4 portioner

• Havreris (mät enligt anvisningarna på förpackningen)
• 250 gram laxfilé (sushikvalitet)
• 1 mango
• 3 stjälkar vårlök
• 10 körsbärstomater
• ½ gurka
• 250 g gröna skalade sojabönor, frysta
• Lime, sesamfrön och avokado till servering

Sås
• 3 msk majonnäs
• 2 tsk Sriracha (eller annan het sås)
• 7 msk sojasås

Havreris
• ½ dl risvinäger
•1 msk socker

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisningarna på förpackningen. Koka risvinäger och blanda med sockret. Lägg havreriset i ett durkslag och häll vinägerblandningen över.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull (1 tsk salt/liter vatten). Lägg i de frysta bönorna och koka dem ca 2 minuter. Häll bönorna i ett durkslag och spola dem kalla, låt rinna av.
  3. Skär lax, vårlök, mango, gurka och tomat i kuber. Lägg laxen i en skål – grönsakerna i en annan.
  4. Häll upp det vinägersmakande havreriset i skålar.
  5. Blanda såsen av Sriracha, sojasås och majonnäs.
  6. Servera havreriset med lax, grönsaker, sojabönor och sås, toppa med avokado, sesamfrön och lime.