Ingredienser

4 portioner

• 2 msk olja
• 1 lök, skalad och finhackad
• 3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
• 1 bit ingefära, riven
• 1 aubergine
• 3 msk tomatpuré
• 2 tsk malen kanel
• 1 tsk malen spiskummin
• 1 kuvert saffran
• 1 tsk salt
• 1 burk/tetrapack krossade tomater
• 6 dl grönsaksbuljong
• 1 burk/tetrapack kikärtor
• 1 näve russin
• 1 citron, zest
• Havreris, 4 portioner

Gör så här

Tillaga Havreriset enligt instruktionerna på förpackningen. Ha Haveriset färdigt strax innan grytan är klar.
Värm olja i en stor gryta på medelvärme. Lägg i lök, vitlök och ingefära och låt puttra i 5 minuter. Skär auberginen i mindre bitar och häll i grytan tillsammans med tomatpuré och kryddorna. Låt steka och få färg i 5 minuter och tillsätt sedan krossade tomater, grönsaksbuljong och saffran. Koka upp och dra sedan ner värmen, sätt på ett lock och låt puttra i 30 minuter. Häll i kikärtor och russin och extra buljong eller vatten vid behov. Låt puttra i 10 minuter till. När auberginen är mjuk och mör är grytan klar. Servera över Havreris. Toppa med hackade rostade mandlar, granatäpple, yoghurt och en fräsch och syrlig grönkål- och avokadosallad.

I samarbete med Green Kitchen Stories.