Ingredienser

4 portioner 30 min

  • 3 dl havreris, torrt
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl svarta bönor, kokta
  • 2 msk potatismjöl eller maïzena
  • 1 tsk sambal oelek
  • 75 g fetaost
  • Olja att steka i
  • 0.5 st gul lök
  • 4 st pitabröd
  • 8 st salladsblad
  • 1 dl valfri yoghurt eller fraiche
  • 1 dl ajvar relish

Gör så här

Koka havreriset i rikligt med vatten och halva buljongtärningen i 13 min. Häll av vattnet och låt svalna.

Mosa de kokta svarta bönorna i en bunke, tillsätt potatismjöl/maizena, sambal oelek, smulad fetaost, resterande grönsaksbuljong, också smulad, och rör om. Häll i det kokta havriset och knåda till en klibbig smet. Smeten ska vara fast och lite fuktig, om den är för torr kan du tillsätta lite hett vatten och är den för lös lite mer potatismjöl/maizena. Forma till små biffar och stek på medelvärme i lite olja tills de fått en gyllene yta på båda sidor.

Skär eller mandolina löken i tunna skivor. Skär upp pitabröden och fyll med salladsblad, lite lök, biffar och varsin klick yoghurt/fraiche och ajvar!