Ingredienser

4 portioner

• Havreris (mät enligt anvisningarna på förpackningen)
• 500 g blandfärs
• 2 chorizokorvar
• 2 burkar med goda tomater
• 1 hackad röd chili (ta bort kärnor)
• 3 hackade vitlöksklyftor
• 1 tsk spiskummin
• 1 tsk kakao
• 1 tsk koriander
• Salt och peppar
• 1 burk med svarta bönor
• 1 burk stora vita bönor
• 2 msk Aito-löksås

Gör så här

  1. Stek köttfärsen i en djup panna, tillsätt uppskuren chorizo och stek det tillsammans med den hackade vitlöken.
  2. Tillsätt tomater, chili, paprika, kryddor och kakao. Sila bönorna. Blanda i resten av ingredienserna.
  3. Koka havreriset enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. När chilin har sjudit i 40 minuter är den redo att serveras med Havreris, gräddfil och koriander. Smaka av med salt och peppar.

Tips! Det här är en maträtt som du kan göra dagen innan och den klarar sig i kylen i flera dagar.