Ingredienser

4 portioner

  • Havreris(mät enligt anvisningarna på förpackningen)
  • 5 msk matolja
  • 500 g blandfärs
  • ½ fänkål
  • 1 morot
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar goda konserverade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk Aito lök- eller pepparsås
  • 1 liten köttbuljongtärning
  • 0,5 dl rött vin
  • Ev riven parmesan

Gör så här

  1. Stek köttet i 2 msk olja (du sparar resten). Tillsätt hackad vitlök.
  2. Lägg i fänkål och morot som du har skurit i små kuber.
  3. Tillsätt tomatpuré, konserverade tomater och Aito lök- eller pepparsås.
  4. Häll på vinet och låt det koka ihop.
  5. Tillsätt de sista matskedarna olivolja för glans och tjocklek. Under tiden förbereder du havreriset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg havreriset i skålar och toppa med Bolognesen. Servera gärna med riven parmesan.