
Ingredienser
4 portioner
- Havreris(mät enligt anvisningarna på förpackningen)
- 5 msk matolja
- 500 g blandfärs
- ½ fänkål
- 1 morot
- 2 msk tomatpuré
- 2 burkar goda konserverade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 4 msk Aito lök- eller pepparsås
- 1 liten köttbuljongtärning
- 0,5 dl rött vin
- Ev riven parmesan
Gör så här
- Stek köttet i 2 msk olja (du sparar resten). Tillsätt hackad vitlök.
- Lägg i fänkål och morot som du har skurit i små kuber.
- Tillsätt tomatpuré, konserverade tomater och Aito lök- eller pepparsås.
- Häll på vinet och låt det koka ihop.
- Tillsätt de sista matskedarna olivolja för glans och tjocklek. Under tiden förbereder du havreriset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg havreriset i skålar och toppa med Bolognesen. Servera gärna med riven parmesan.