Ingredienser

4 portioner

  • 1 stor spetskål
  • 3 dl Frebaco Kornris
  • 100 g smör
  • 4 msk pumpafrön
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk japansk soja
  • 100 gr svartkål
  • 0,5 citron, rivet zest och pressad saft
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha (eller mer om du gillar hettan)
  • 4 ägg
  • 3 msk sultanarussin (eller vanliga russin)
  • Neutral rapsoja till spetskål och ägg
  • Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Dela spetskål i kvartar och ringla på lite rapsolja. Salta och peppra och ställ i 200 grader ugn i 20 minuter alternativt grilla tills lite mjuk med fin färg.
  2. Koka Frebaco Kornris enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Bryn smöret i en liten kastrull tills det blir gyllene och doftar kola. Dra av från värmen och lägg direkt i pumpafrön, riven vitlök och soja. Rör om och låt stå.
  4. Skär svartkål i 1 cm bitar. Riv citronzest över och pressa på citronsaft. Krama kålen lätt med handen.
  5. Blanda majonnäs med sriracha.
  6. Stek ägg i generöst med het olja så det krispigt på undersidan.
  7. Lägg upp Frebaco kornris i 4 portionsskålar. Strö på russin och lägg på ägg och rostad spetskål. Ringla över det brynta smöret tillsammans med pumafrön och lägg på svartkål och chilimajonnäs. Njut!