
Ingredienser
4 portioner
- 1 stor spetskål
- 3 dl Frebaco Kornris
- 100 g smör
- 4 msk pumpafrön
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 2 tsk japansk soja
- 100 gr svartkål
- 0,5 citron, rivet zest och pressad saft
- 1 dl majonnäs
- 1 msk sriracha (eller mer om du gillar hettan)
- 4 ägg
- 3 msk sultanarussin (eller vanliga russin)
- Neutral rapsoja till spetskål och ägg
- Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Dela spetskål i kvartar och ringla på lite rapsolja. Salta och peppra och ställ i 200 grader ugn i 20 minuter alternativt grilla tills lite mjuk med fin färg.
- Koka Frebaco Kornris enligt anvisningar på förpackningen.
- Bryn smöret i en liten kastrull tills det blir gyllene och doftar kola. Dra av från värmen och lägg direkt i pumpafrön, riven vitlök och soja. Rör om och låt stå.
- Skär svartkål i 1 cm bitar. Riv citronzest över och pressa på citronsaft. Krama kålen lätt med handen.
- Blanda majonnäs med sriracha.
- Stek ägg i generöst med het olja så det krispigt på undersidan.
- Lägg upp Frebaco kornris i 4 portionsskålar. Strö på russin och lägg på ägg och rostad spetskål. Ringla över det brynta smöret tillsammans med pumafrön och lägg på svartkål och chilimajonnäs. Njut!