Ingredienser

4 portioner

Pesto:
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1,5 dl olivolja
4 msk rostade pumpafrön
1 dl finriven parmesan
salt

Krämig havreris:
3 msk olivolja
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 dl Frebaco Havreris
1 burk finhackade tomater à 400 gr
7 dl grönsaksbuljong
2-3 dl riven parmesan
25 g smör
Salt och nymalen svartpeppar

Övrigt tillbehör:
250 g mozzarella

Gör så här

  1. Börja med att göra peston. Lägg all basilika i en hög cylinderformad bunke (spara några blad till topping). I med olivolja och vitlök och kör med en stavmixer till en ganska slät grön olja. Lägg sedan i pumpafrön och kör tills pumpafröna är grovt mixade. Lägg i 1 dl finriven parmesan och rör om. Smaka av med salt och peppar. Din pesto är nu klar!
  2. Stek lök och hackad vitlök i 3 msk olivolja tills den blivit mjuk. Lägg i Frebacos svenska havreris och låt fräsa med i 1 minut.
  3. Häll på finkrossade tomater och grönsaksbuljong. Låt puttra i 20 minuter utan lock. Rör om regelbundet under tiden, desto mer man rör, desto mer krämighet får man. Det ska bli ett krämigt löst havreris. Om det känns för fast, tillsätt lite vatten. När havreriset kokat klart, tillsätt smör samt parmesan och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  4. Riv mozzarellan med händerna till munsstora bitar.
  5. Lägg upp det krämiga havreriset på tallrikar och toppa med mozzarella, pesto och några basilikablad. Servera genast!