Ingredienser

4 portioner

  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 msk currypulver
  • 1 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 250 ml Fazer Willja Oat for Cooking
  • 1,5 msk koncentrerad grönsaksfond eller 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 pkt kikärtor à 400 gr, sköljda och av runna
  • 2 msk mango chutney
  • 1 litet blomkålshuvud, i små buketter
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander, hackad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Neutral rapsolja att steka i

Kokt svensk havreris från Frebaco till servering.

 

Gör så här

  1. Stek lök i generöst med olja tills den blivit brynt. Lägg i vitlök och ingefära och låt steka med löken i 1 minut.
  2. Häll lite mer olja i mitten av pannan och lägg i currypulver och garam masala som får fräsa i oljan i 30 sekunder. Häll sedan på tomater och Fazer Willja Oat for Cooking samt grönsaksfond. Låt puttra i 10 minuter.
  3. Lägg i kikärtor och mangochutney i den krämiga currysåsen. Låt puttra ihop. Smaka av med salt, peppar och pressad lime.
  4. Stek små blomkålsbuketter i generöst med olja tills den blivit lite mjuk och fått gyllene yta. Lägg ner blomkålen i curryn tillsammans med hackad koriander (spara lite till topping av båda)
  5. Servera den goda kikärtscurryn med nykokt Frebaco Havreris och ev mer mango chutney och lime vid sidan av.