4 port
Du behöver:
- 600 – 800 gr kycklingfilé
- 3 dl Svenskt Matvete
- 3 – 4 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 3 tsk kardemummakärnor
- 3 – 4 tsk gurkmeja
- 3 tsk torkad koriander
- 6 – 8 aprikoser
- ca 140 gr ädelost
- 2 msk curry
- 3 tsk ingefära
- 2 msk senapsfrön
- 2 kvistar mynta
- olivolja
- salt
Gör så här:
Skär aprikoserna i stora bitar. Hetta upp en panna (går bra direkt på grillen om du vill) och häll i oljan. Fräs aprikoserna med kryddorna i ca tre minuter. Häll i gryn och smula ner buljongen. Häll på vatten och lägg på ett lock. Koka i 10 till 15 minuter beroende på hur hårt tuggmotstånd du vill ha. Ta av från värmen och låt svalna något. Smula/tärna sedan över ädelosten.
Mortla de torra kryddorna tillsammans med bladen från myntakvistarna. Gnid sedan in kycklingen med kryddblandningen och lägg på grillen. Grilla filéerna i 5 till 8 minuter på varje sida. Eller tills innertemperaturen är ca 70 grader (mät med köttermometer).