DU BEHÖVER:
4 portioner – Ugn 225 grader
- 4 portioner
- Ugn 225 grader
- 3 dl Svensk Matvete
- 3,5 dl vatten, buljongtärning
- 4 fläskkotletter à 150-200 g
- 2 tsk oregano, salt och peppar
- smör och olivolja
- 1 tomat
- 1 mozzarella
- 2-3 msk tapenade
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl riven parmesan
- ca 100 g gröna ärtor
Gör så här:
Koka grynen tillsammans med en buljongtärning, (grönsaks- eller umami) i cirka 10 minuter. Krydda kotletterna med salt, peppar och oregano. Stek dem i smör och olivolja 2 till 4 minuter på varje sida. Finhacka tomat och mozzarella, blanda hacket med tapenaden.
Lägg kotletterna i en ugnsform eller på plåt. Klicka på tomathacket och gratinera i ugnen i cirka 10 minuter. När grynen kokat färdigt häll av eventuellt överflödigt vatten och blanda i crème fraiche och parmesan. Koka upp snabbt igen och blanda i ärtorna. Smaka av med salt och peppar.