BBQ wok med örtaioli

4 portioner.

3 dl svenskt Matvete
4 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
500 g fläskkarré
0,5 dl BBQsås
4 msk soya
3 msk honung
1 tsk anchochilipulver
1 paprika
1 rödlök
10 champinjoner

Örtaioli:
3 äggulor
2 msk dijonsenap
3 msk vinäger
1 vitlöksklyfta
mixade örter
2,5-3 dl olja

Gör så här:
Strimla karrén och bryn i en wok eller stekpanna. Slå sedan på BBQsås, soya och honung. Fräs ett par minuter. Koka upp grynen med buljong och låt sjuda i ca tio minuter. Strimla paprikan, löken och dela champinjonerna. Lägg i grönsakerna och blanda runt. Fräs med ett par minuter och blanda sedan ner de färdigkokta grynen.

Aioli:
Blanda äggulor med vinäger och dijonsenap. Riv ner vitlöken och ta ett rejält knippe av dina favoritörter. Mixa sedan alltsammans. Fortsätt mixa medan du häller ner oljan i en fin stråle. Smaka av med salt och serveratill woken.