Ceasargryn med baconlindad Romansallad

4 port

3 dl Matvete
4 dl vatten
1 tärning umamibuljong eller grönsaksbuljong
1 ask cocktailtomater
½ rödlök
1 tetra kidneybönor
3 st gemsallad
3 pkt bacon
Caesardressing:
3 äggulor
½ ask sardeller
2 msk dijonsenap
3 msk vinäger
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
2,5-3 dl olja
ev lite vatten

Koka grynen med en tärning buljong. Klyfta salladen och låt roten vara kvar. Linda sedan 2 skivor bacon runt varje klyfta. Fäst baconet med tandpetare, annars lossnar det lätt när du steker. Fräs sedan i en het panna tills baconet är gyllene. Dela tomaterna och skiva löken. Blanda ner i de ljumna grynen.

Dressing: Blanda äggulor, sardeller, riven vitlök med dijonsenap och vinäger. Häll också i pressad citron och riven parmesan. Mixa det hela med stavmixer eller matberedare tills det är ordentligt blandat. Fortsätt mixa medan du häller ner oljan långsamt i en fin stråle. Späd eventuellt med lite vatten och smaka av med peppar. Blanda ner dressingen i grynsalladen. Servera med den baconstekta salladen.