Ca 50 port. Serveras med fördel till vegetariska och veganska rätter. Exempelvis till rostade rotfrukter med tomatsås eller falafel med Ajvar Relish

  • 2,5 kg Ekologiska Svenska Kvarngryn
  • 3 li vatten
  • 2 msk salt
  • 2 msk curry
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 kg hackade tomater
  • 1 konserv smörbönor (2,5 kg/1,5kg avrunnen)
  • 250 gr fryst persilja
  • 2 dl olja
  • 2 msk senap
  • 1 dl pressad citron
  • 1 msk honung
  • lite salt

Fördela grynen i 2 bleck. Blanda i 1 msk, 1 msk curry och ½ msk gurkmeja i vardera bleck. Slå sedan i 1,5 liter vatten i vardera bleck och sätt in i ugnen. Ånga grynen i 20 min.

Rör ihop olja, citron, senap och honung. Smaka av med salt.

När grynen är färdiga, blanda i de avrunna bönorna, tomaterna och persilja. Slå sedan över senapsvinägretten och blanda allting ordentligt.

Våra ekologiska Svenska Matgryner är nästan lite för bra för att vara sanna. Inte nog med att de är prisvärda och enkla att tillaga. De odlas inom en tio mils radie till vår kvarn i Lidköping samt är av naturen proppade med fibrer och höga halter med protein. Låter som hokus pokus men är egentligen bara vanligt vete, havre eller råg som vi ångat hastigt.