Ca 50 port. Serveras med fördel till korv stroganoff, kycklinggryta eller köttfärsbiffar.

  • 2,5 kg Ekologiskt Svenskt Matvete
  • 3 l vatten
  • 4 msk grönsaksbuljong
  • 2 påsar (à 2,5 kg) ratatouillegrönsaker
  • 1 msk pressad vitlök
  • 3 msk timjan
  • salt och peppar

Fördela vetet jämnt i två bleck. Ta 2 msk buljongpulver till vardera bleck och slå sedan på 1,5 l vatten i vardera bleck. Ställ ugnen på ånga och stoppa in blecken. Ånga grynen i 15 min.

Stek ratatouilleblandningen i olja, salta och peppra. Krydda med timjan och vitlök. När vetet är klart blanda i de kryddiga grönsakerna och smaka av med eventuellt mer salt och peppar.

Våra ekologiska Svenska Matgryner är nästan lite för bra för att vara sanna. Inte nog med att de är prisvärda och enkla att tillaga. De odlas inom en tio mils radie till vår kvarn i Lidköping samt är av naturen proppade med fibrer och höga halter med protein. Låter som hokus pokus men är egentligen bara vanligt vete, havre eller råg som vi ångat hastigt.