Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad

4 portioner

Du behöver:

Frittata:

  • 3 dl Svenskt Matvete
  • 3,5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 zucchini
  • 200 gr haloumi
  • 1 knippe thaibasilika
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk maizena
  • salt och peppar
  • olivolja till stekning

Tomatsallad:

  • 4 – 5 tomater
  • 1 rödlök
  • 3 msk ajvar relish
  • salt och peppa

Gör så här:

Koka grynen med buljongtärningen i cirka 15 minuter. Vispa ihop äggen med både maizena och vetemjöl. Riv i zucchinin och haloumin. Hacka basilikan och blanda väl. Krydda med salt och peppar. När grynen kokat färdigt, blanda i dem. Hetta upp en panna med olivolja och stek på medelhög värme under lock i cirka 10 minuter, eller tills du ser att äggstanningen stelnat helt.
Stjälp upp frittatan på ett fat med stekytan uppåt.
Hacka tomater och rödlök och landa med ajvar relish. Smaka av med salt och peppar.

Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser