• 200 gr mjölkchoklad
  • 200 gr mörk choklad
  • 25 gr smör
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 2 dl Frebaco Havreringar Naturell
  • 1 dl kolor, t ex Dumle
  • 1 dl marshmallows
  • ev lite flingsalt

Bryt chokladen i bitar, smält den i vattenbad tillsammans med den kondenserade mjölken. Klicka i smöret och rör allt till en smet. Dela på kolorna och marshmallows (om du använder de stora). Lägg i havreringarna, kolor och marshmallows i chokladsmeten och blanda.

Häll upp smeten i en form som du har klätt på insidan med smörgåspapper. Om du vill kan du strö lite flingsalt över den, innan du kyler ner den.

Efter ett par timmar du skär upp den i lagom stora bitar.

Vintergatan
Vinternatt
Kärringröra med matvete (en given vinnare på julbordet)
Brynta kvarngryn med torsk, ägg och brysselkål
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris