4 port
ugn 200 grader

Du behöver:

  • 4 dl Svenska Kvarngryn
  • 4,5 dl vatten
  • 1 tärning buljongtärning
  • 200 gram naturell färskost
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 äpple
  • 1 tsk curry
  • 100 gram riven ost

Tomatsås:

  • 1 tetra krossade tomater
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk dragon
  • 2 tsk socker
  • ½ purjolök
  • 1 paprika
  • salt och peppar

Gör så här:

Koka grynen i vatten med buljongtärning i 10 till 15 minuter. Dela falukorven i ca 5 cm tjocka skivor. Finhacka äpplet och blanda det i färskosten tillsammans med curryn och senapen. Hacka paprikan och purjolöken och blanda det med de krossade tomaterna. Krydda med salt, peppar, socker, dragon och curry.

Smörj en ugnssäker form och lägg grynen i botten (om det är lite vätska kvar i grynen gör det ingenting). Slå sedan över tomatkrosset. Lägg i falukorvsskivorna och klicka på färskostblandningen på falukorvsskivorna. Strössla över den rivna osten. Gratinera i ugn i 15 till 20 minuter.

Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad