Tacopaprika med avokadosallad och nachochips

Du behöver:

4 port
Ugn 200 grader
2 dl Svenskt Matvete
2 dl vatten, salt
400 gr nötfärs
1 påse nachochips
1 påse tacokrydda
1 dl crème fraiche
4 paprikor
1 burk salsa
100 gr riven ost
2 avokado
1 liten rödlök
1 tomat
100 gr blandsallad
1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil
1 msk olivolja
2 tsk torkad koriander
1 citron, skalet
salt och peppar

Gör så här:

Stek köttfärsen och krydda med tacokryddblandningen. Stek grynen ett par minuter med färsen, slå på vattnet, låt koka i ca 10 min och häll på crème fraiche – låt puttra i ca 3 min. Dela på paprikorna och ta bort kärnhusen. Fyll dem sedan med färsblandningen och lägg dem i ugnsfast form. Klicka på salsan och strössla över osten, sätt i ugnen i ca 15 min.
Salladen:
Tärna avokado och tomat. Finhacka löken. Riv eller pressa vitlöken. Blanda ihop med salladen, gräddfilen och olivoljan. Krydda med rivet citronskal, salt, peppar och koriander.
Servera paprikorna och salladen tillsammans med nachochips.

Detta recept innehåller
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad