Räkor, matvete och syrade grönsaker. Livar upp med ingefära och lime. Mättar med smarrigt matvete. Ingredienser 4 större portioner eller 6 förrätter
- 2 dl matvete
- 2 dl vatten
- 1 buljongtärning
Gör så här: 1. Koka upp vatten med buljongen och häll i matvetet. 2. Låt det sjuda i cirka 12-15 minuter. 3. Låt det sedan svalna. Ingredienser
- 3 tsk riven ingefära
- Saft och skal från 2 st lime
- 2 pressad vitlöksklyftor
- 4 msk fishsauce
- 2 tsk råsocker
- 1 kruka hackad koriander
Gör så här: 4. Blanda alla ingredienser väl tills sockret har löst upp sig. 5. Häll sedan i matvetet, de syrade grönsakerna och 500 g skalade räkor.
Syrade grönsaker
Gör dem gärna kvällen innan om du kan. Ingredienser
- 1 morot
- 1 liten palsternacka
- 1 paprika
- 1 bit purjolök
- 3 msk vinäger
- 3 tsk socker
- 2 tsk dillfrö
Gör så här:
1. Strimla alla grönsaker fint. 2. Rör ihop vinäger, socker och dillfrö och slå det över grönsakerna. 3. Låt det stå och marinera i minst två timmar. 4. Servera dem sedan med till exempel skalade räkor.
Detta recept innehåller

En hit för kroppen!
”De nyttiga bakterierna i syrad mat gör att mindre nyttiga bakterier inte trivs i vår kropp. Det ger oss starkare immunförsvar och ett friskare liv. Och ingefära är en superrot! Den är antiinflammatorisk och stärker ditt hjärta.” – Lisa Munters, kostrådgivare