Räkor, matvete och syrade grönsaker. Livar upp med ingefära och lime. Mättar med smarrigt matvete. Ingredienser 4 större portioner eller 6 förrätter

  • 2 dl matvete
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning

Gör så här: 1. Koka upp vatten med buljongen och häll i matvetet. 2. Låt det sjuda i cirka 12-15 minuter. 3. Låt det sedan svalna. Ingredienser

  • 3 tsk riven ingefära
  • Saft och skal från 2 st lime
  • 2 pressad vitlöksklyftor
  • 4 msk fishsauce
  • 2 tsk råsocker
  • 1 kruka hackad koriander

Gör så här: 4. Blanda alla ingredienser väl tills sockret har löst upp sig. 5. Häll sedan i matvetet, de syrade grönsakerna och 500 g skalade räkor.

Syrade grönsaker

Gör dem gärna kvällen innan om du kan. Ingredienser

  • 1 morot
  • 1 liten palsternacka
  • 1 paprika
  • 1 bit purjolök
  • 3 msk vinäger
  • 3 tsk socker
  • 2 tsk dillfrö

Gör så här:

1. Strimla alla grönsaker fint. 2. Rör ihop vinäger, socker och dillfrö och slå det över grönsakerna. 3. Låt det stå och marinera i minst två timmar. 4. Servera dem sedan med till exempel skalade räkor.

Detta recept innehåller

En hit för kroppen!

”De nyttiga bakterierna i syrad mat gör att mindre nyttiga bakterier inte trivs i vår kropp. Det ger oss starkare immunförsvar och ett friskare liv. Och ingefära är en superrot! Den är antiinflammatorisk och stärker ditt hjärta.” – Lisa Munters, kostrådgivare

Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad