VÅFFELSMET (4 PORT)
- 2 1/2 dl Matvete
- 4 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk socker
- 1 ägg
- 3 msk rapsolja
- 2 tsk bakpulver
Gör så här:
Koka upp vattnet och slå det över grynen, låt stå i någon timme. Använd en stavmixer och mixa ner de övriga ingredienser Låt stå i cirka 30 minuter. Grädda med rapsoljan i ett våffeljärn. Ställ gärna våffeljärnet på en bricka med lite hushållspapper ifall det rinner över.
MIN ENKLA SKAGENRÖRA
- 2 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vinäger
- 4 dl matolja
- 200 g skalade räkor
- 1 knippe av dill och gräslök
- Saften från 1⁄2 citron
- Lite sallad
- Salt och peppar
Gör så här:
Vispa gulorna hårt tillsammans med vinägern och senapen till det blir ett skum. Tillsätt oljan i en tunn stråle under omvispning tills den tjocknat. Nu är majonnäsen klar och du kan fortsätta med skagenröran. Hacka dill och gräslök fint och lägg ner detta i majonnäsen tillsammans med räkorna och blanda om. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp tillsammans med salladen på våfflan.