VÅFFELSMET (4 PORT)

  • 2 1/2 dl Matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:
Koka upp vattnet och slå det över grynen, låt stå i någon timme. Använd en stavmixer och mixa ner de övriga ingredienser Låt stå i cirka 30 minuter. Grädda med rapsoljan i ett våffeljärn. Ställ gärna våffeljärnet på en bricka med lite hushållspapper ifall det rinner över.

MIN ENKLA SKAGENRÖRA

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 4 dl matolja
  • 200 g skalade räkor
  • 1 knippe av dill och gräslök
  • Saften från 1⁄2 citron
  • Lite sallad
  • Salt och peppar

Gör så här:
Vispa gulorna hårt tillsammans med vinägern och senapen till det blir ett skum. Tillsätt oljan i en tunn stråle under omvispning tills den tjocknat. Nu är majonnäsen klar och du kan fortsätta med skagenröran. Hacka dill och gräslök fint och lägg ner detta i majonnäsen tillsammans med räkorna och blanda om. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp tillsammans med salladen på våfflan.

Detta recept innehåller

”En bra skagenröra är en av mina favoriter och har varit så genom alla år. Men att göra denna klassiker på en matvetevåffla är verkligen en prick över i. Grillkvällen kan inte starta bättre.” – Görgen Tidén

Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad