Saffranspaella

Du behöver:

4-6 port

500 g kycklingfilé
1 citron
3 msk tomatpuré
1 vitlök
½ röd chili
1 paprika
1 rödlök
2,5 dl Kvarngryn
1 pkt saffran
2 tsk gurkmeja
1 dl vitt vin
3 msk kycklingfond
1 ask cocktailtomater
3 dl vatten
200 g räkor, hackad basilika
olivolja
smör

Gör så här:

Strimla kycklingen. Hetta upp en panna med olivolja och smör. Bryn kycklingen, riv över vitlök och citronskal. Hacka ner chilin, salta och peppra. Pressa sedan över citronsaften och klicka i tomatpurén. Låta fräsa runt en stund. Ha sedan i saffran och gurkmeja. Strimla sedan lök och paprika och lägg ner i pannan. Blanda sedan ner grynen, fonden och tomaterna.. Späd med vatten. Låt koka utan lock tills grynen är färdiga, ca 10 minuter. Servera med färska skalade räkor och hackad basilika

Detta recept innehåller
Svenska Kvarngryn EKO
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser