Saffranspaella

Du behöver:

4-6 port

500 g kycklingfilé
1 citron
3 msk tomatpuré
1 vitlök
½ röd chili
1 paprika
1 rödlök
2,5 dl Kvarngryn
1 pkt saffran
2 tsk gurkmeja
1 dl vitt vin
3 msk kycklingfond
1 ask cocktailtomater
3 dl vatten
200 g räkor, hackad basilika
olivolja
smör

Gör så här:

Strimla kycklingen. Hetta upp en panna med olivolja och smör. Bryn kycklingen, riv över vitlök och citronskal. Hacka ner chilin, salta och peppra. Pressa sedan över citronsaften och klicka i tomatpurén. Låta fräsa runt en stund. Ha sedan i saffran och gurkmeja. Strimla sedan lök och paprika och lägg ner i pannan. Blanda sedan ner grynen, fonden och tomaterna.. Späd med vatten. Låt koka utan lock tills grynen är färdiga, ca 10 minuter. Servera med färska skalade räkor och hackad basilika

Detta recept innehåller
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad