med Ekologisk Matvete samt pepparrotscréme.

”Soppa är underskattat. Testa!”

6–8 portioner

Soppa:
1 fänkål
1 liten gullök
400 gram rökt tärnad bog
Lite färska örter; exempelvis dragon och timjan
En klick smör
3 morötter
2 små eller 1 stor palsternacka
1 kålrot

2,5 dl matvete
3 buljongtärningar
1.5 liter vatten

Finhacka fänkål, lök och örter.Tärna bogen och de övriga rotfrukterna. Fräs sedan bogen tillsammans med fänkål, örter
och lök.Lägg sedan i vetet och rotfrukter. Lägg också i buljongtärningarna och och slå på vattnet. Låt koka ca 15 min (beroende på hur stora bitar du skurit) Smaka av med salt och peppar.

Mitt tips är att skära bitarna i bitar som får plats på en matsked. Då blir det lättare att äta.

Crémen.
2, 5 dl créme fraiche
1 tub (65 gram) pepparrotsvisp
Salt och peppar.

Blanda ihop och smaka av.

Lisa säger:
Fänkål är bland annat renande för kroppen.
Morötter innehåller karoten som levern ombildar till vitamin A, vilket är bra för mörkerseendet och förebygger mot gråstarr och åldersförändringar på näthinnan. Karoten är även bra för huden och hjälper kroppen att avgifta levern.

matvete-ekologisk

Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser