Renskavsgryta med kantarellgryn

Du behöver:

  • 2,5 dl kantareller
  • 3 dl Kvarngryn
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning svampbuljong
  • 500 g renskav
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk vanlig senap
  • ca 10 av vardera grönpeppar, kryddpeppar och enbär
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • Färsk timjan
  • 1 vitlök
  • 3-4 dl grädde
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl lingon

Gör så här: Hacka kantarellerna och stek dem i smör. När de är lagom hårt stekta slå på grynen och blanda runt. Smula över buljongen. Låt puttra sakta utan lock medan du gör grytan. Stek renskaven när den är halvtinad för bästa resultat. Skala och hacka morot, lök och vitlök. Finhacka också timjan. Mortla kryddorna. Lägg sedan i grönsaker och kryddor och låt fräsa med renskaven en stund. Klicka sedan i den vanliga senapen samt dijonsenapen och blanda runt. Smula över buljongen, häll i grädden och låt det hela puttra i ca tio minuter. Smaka av grynen med salt och servera med lingonen.

Detta recept innehåller
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)