Renskavsgryta med kantarellgryn

Du behöver:

  • 2,5 dl kantareller
  • 3 dl Kvarngryn
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning svampbuljong
  • 500 g renskav
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk vanlig senap
  • ca 10 av vardera grönpeppar, kryddpeppar och enbär
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • Färsk timjan
  • 1 vitlök
  • 3-4 dl grädde
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl lingon

Gör så här: Hacka kantarellerna och stek dem i smör. När de är lagom hårt stekta slå på grynen och blanda runt. Smula över buljongen. Låt puttra sakta utan lock medan du gör grytan. Stek renskaven när den är halvtinad för bästa resultat. Skala och hacka morot, lök och vitlök. Finhacka också timjan. Mortla kryddorna. Lägg sedan i grönsaker och kryddor och låt fräsa med renskaven en stund. Klicka sedan i den vanliga senapen samt dijonsenapen och blanda runt. Smula över buljongen, häll i grädden och låt det hela puttra i ca tio minuter. Smaka av grynen med salt och servera med lingonen.

Detta recept innehåller
Svenska Kvarngryn EKO
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser
Kikärtsbiffar med curryvete, rotfrukter, och chutneycréme
Ugnstekt laxfilé med krämiga spenatgryn
Ugnstekt falukorv med tomatgratinerade kvarngryn
Vår egen flygande Jakob
Italienska kotletter med krämiga parmesangryn
BBQ Wok med örtaioli