Picknick med krisp

Wraps med matvete, fetaost och bacon. Serveras med yoghurtdressing.

4 portioner

  • 12 små tortillabröd
  • 200 g fetaost
  • 200 g rökt sidfläsk av god kvalitet
  • 4 rödlökar
  • 4 msk kapris
  • 1 huvud romansallad
  • 1 ask machesallad
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 dl matvete

Gör så här:
1. Koka upp vatten i en kastrull.
2. Tärna fetaosten. Skiva baconet och stek det knaprigt.
3. Skala och skiva rödlöken. Dela och skölj salladerna.
4. Dela sparrisen, koka den i lätt saltat vatten cirka 15 sekunder. Låt svalna.
5. Koka matvetet i lätt saltat vatten i cirka 10-12 minuter.
Låt det sedan svalna.
6. Blanda allt som en sallad och fylld tortillabröden med den.

Avsluta med yoghurtdressingen.

Yoghurtdressing

  • 2 dl yoghurt
  • 1 vitlök (King solo)
  • Salt och peppar
  • 2 msk vatten

Riv vitlöken och blanda den med yoghurten. Smaka av med salt och peppar och tunna ut den med vattnet.

Detta recept innehåller
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser