Stekt panerad prästost. Serveras med kvarngrynstabbouleh.

Ingredienser
  • 400 g lagrad prästost
  • 1 ägg
  • Pankoströbröd
  • Mjöl
GÖR SÅ HÄR
  1. Dela osten i skivor och vänd dem först i mjöl och sedan i ägget. Se till att det finns ägg runt hela ostskivorna, så att de inte läcker ut vid stekningen. Rulla ostskivorna i ströbrödet och var noga med att de täcks helt av ströbrödet.
  2. Stek ostskivorna tills de får lite färg och servera dem med en gång.
TABBOULEH
  • 2 dl kvarngryn
  • 2 1/2 dl vatten
  • Salt
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 knippe salladslök (finstrimlad)
  • 1 knippe bladpersilja (hackad)
  • 1 knippe mynta (hackad)
  • 1 dl olivolja
  • Saften och rivet skal från 1 citron
  • Några körsbärstomater
GÖR SÅ HÄR
  1. Sjud upp gryn, vitlök och vatten i cirka 15 minuter.
  2. Stek lite höstsvamp och blanda ner i grynen tillsammans med tomater.
  3. Tag av pannan och lägg ner örterna och smaka av med salt och peppar.
Detta recept innehåller
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser