Ingredienser
  • 3 kg nötfärs
  • 6 liter vatten
  • 7 gula finhackade lökar
  • 8 morötter tärnade
  • 10 msk tomatpuré
  • 100 gram hackad persilja
  • 2 kg kvarngryn
  • Salt och peppar
Tillagning
  1. Bryn köttfärs och lök, lägg över i gryta
  2. Tillsätt tärnade morötter, vatten, tomatpuré och hälften av
    persiljan
  3. Salta och peppra
  4. Låt koka i 20 minuter
  5. Tillsätt resten av persiljan vid servering
  6. Tillaga kvarngrynen enligt anvisning i ugn eller gryta.
  7. Servera med kvarngryn och sallad
TILLAGNING KVARNGRYN
  • I gry ta: koka 12-14 minuter.
  • I ugn: 100°. Ånga 1 liter vatten,1 liter gryn.
  • På stekbord: Häll av vattnet efter blötläggningen och stek i smör eller olja.
  • Tillsätt salt eller buljong.
Tips!

Blötlägg i kallt vatten i 2
timmar för kortare koktid.

Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser
Kikärtsbiffar med curryvete, rotfrukter, och chutneycréme
Ugnstekt laxfilé med krämiga spenatgryn
Ugnstekt falukorv med tomatgratinerade kvarngryn
Vår egen flygande Jakob
Italienska kotletter med krämiga parmesangryn
BBQ Wok med örtaioli