Ingredienser
- 3 kg nötfärs
- 6 liter vatten
- 7 gula finhackade lökar
- 8 morötter tärnade
- 10 msk tomatpuré
- 100 gram hackad persilja
- 2 kg kvarngryn
- Salt och peppar
Tillagning
- Bryn köttfärs och lök, lägg över i gryta
- Tillsätt tärnade morötter, vatten, tomatpuré och hälften av
persiljan - Salta och peppra
- Låt koka i 20 minuter
- Tillsätt resten av persiljan vid servering
- Tillaga kvarngrynen enligt anvisning i ugn eller gryta.
- Servera med kvarngryn och sallad
TILLAGNING KVARNGRYN
- I gry ta: koka 12-14 minuter.
- I ugn: 100°. Ånga 1 liter vatten,1 liter gryn.
- På stekbord: Häll av vattnet efter blötläggningen och stek i smör eller olja.
- Tillsätt salt eller buljong.
Tips!
Blötlägg i kallt vatten i 2
timmar för kortare koktid.