Ingredienser
  • 3 kg nötfärs
  • 6 liter vatten
  • 7 gula finhackade lökar
  • 8 morötter tärnade
  • 10 msk tomatpuré
  • 100 gram hackad persilja
  • 2 kg kvarngryn
  • Salt och peppar
Tillagning
  1. Bryn köttfärs och lök, lägg över i gryta
  2. Tillsätt tärnade morötter, vatten, tomatpuré och hälften av
    persiljan
  3. Salta och peppra
  4. Låt koka i 20 minuter
  5. Tillsätt resten av persiljan vid servering
  6. Tillaga kvarngrynen enligt anvisning i ugn eller gryta.
  7. Servera med kvarngryn och sallad
TILLAGNING KVARNGRYN
  • I gry ta: koka 12-14 minuter.
  • I ugn: 100°. Ånga 1 liter vatten,1 liter gryn.
  • På stekbord: Häll av vattnet efter blötläggningen och stek i smör eller olja.
  • Tillsätt salt eller buljong.
Tips!

Blötlägg i kallt vatten i 2
timmar för kortare koktid.

Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)