Grillad oxbringa med sallad på matkorn och färskost med pepparrot.
4 portioner
- Oxbringa
- 600 g rimmad oxbringa
- 2 gula lökar (hackade)
- 1 morot (skivad)
- 1 tsk svartpepparkorn
Gör så här:
1. Koka först oxbringan i vatten. Tillsätt grönsakerna och låt koka en stund. Prova genom att sticka en gaffel i köttet. När det lätt släpper från gaffeln är det klart.
2. Dra av kastrullen och låt svalna.
3. Skiva köttet i skivor och grilla dem. Salta och peppra.
Matkornssallad
- 1 gul lök (skivad)
- 1 rödlök
- 1 vitlök (King solo)
- 3 dl matkorn
- Salt och peppar
Gör så här:
1. Koka matkornen i 5 deciliter vatten, tillsammans med salt, gul lök och skivad vitlök i cirka 12 minuter. Dra av och låt svalna.
2. Skiva rödlök och salladslök och blanda ner i matkornsblandningen.
3. Koka sparrisen i lätt saltat vatten i cirka 3 minuter. Dra sedan av och låt sparrisen svalna. Ta upp dem och skiva ner i matkornssalladen.
4. Vänd ner cirka 50 g machesallad i salladen.
Färskost med pepparot
- 100 g färskost (Cantadou eller liknande)
- ½ pepparrotsstång (riven)
- Salt och peppar
- 4 st Västeråsgurkor
Blanda alltsammans och lägg upp över oxbringan. Toppa med Västeråsgurkor delade på längden.