Mustig augusti

Grillad oxbringa med sallad på matkorn och färskost med pepparrot.

4 portioner

  • Oxbringa
  • 600 g rimmad oxbringa
  • 2 gula lökar (hackade)
  • 1 morot (skivad)
  • 1 tsk svartpepparkorn

Gör så här:
1. Koka först oxbringan i vatten. Tillsätt grönsakerna och låt koka en stund. Prova genom att sticka en gaffel i köttet. När det lätt släpper från gaffeln är det klart.
2. Dra av kastrullen och låt svalna.
3. Skiva köttet i skivor och grilla dem. Salta och peppra.

Matkornssallad

  • 1 gul lök (skivad)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlök (King solo)
  • 3 dl matkorn
  • Salt och peppar

Gör så här:
1. Koka matkornen i 5 deciliter vatten, tillsammans med salt, gul lök och skivad vitlök i cirka 12 minuter. Dra av och låt svalna.
2. Skiva rödlök och salladslök och blanda ner i matkornsblandningen.
3. Koka sparrisen i lätt saltat vatten i cirka 3 minuter. Dra sedan av och låt sparrisen svalna. Ta upp dem och skiva ner i matkornssalladen.
4. Vänd ner cirka 50 g machesallad i salladen.

Färskost med pepparot

  • 100 g färskost (Cantadou eller liknande)
  • ½ pepparrotsstång (riven)
  • Salt och peppar
  • 4 st Västeråsgurkor

Blanda alltsammans och lägg upp över oxbringan. Toppa med Västeråsgurkor delade på längden.

Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad