Kryddig karré med mathavre i tortilla. Budgetmat på ett kul och gott sätt. Ingredienser

  • 2 dl mathavre
  • 2 dl vatten
  • 175-250 g strimlad vitkål
  • 1 hackat äpple
  • 1 skivad rödlök
  • 1 tsk sirap
  • Salt

Gör så här: 1. Koka upp vatten med lite salt. 2. Sjud sedan mathavren i cirka sju minuter. 3. Stek vitkålen i lite olja tillsammans med rödlöken i cirka tre minuter. 4. Tillsätt sedan sirapen och äpplet. 5. Blanda i mathavren och smaka av med salt.

Karré

Ingredienser

  • 400-600 g strimlad fläskkarré
  • 1 skivad rödlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 tsk curry
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk sambal olek
  • 1 msk soya
  • 1 msk fond
  • 1,5 dl vatten

Gör så här: 1. Stek karrén med lök och vitlök i fyra-fem minuter. 2. Tillsätt sedan curry, puré och sambal olek. 3. Låt steka i två minuter. 4. Häll sedan i soya, fond och vatten. 5. Låt det koka i fem minuter.

Salsa

  • 1 ask tärnade cocktailtomater
  • 2 msk tacosalsa

Gör så här: 1. Blanda tomaterna och salsan. 2. Servera tillsammans med karrén och vitkålsmathavren i tortillabröd. 3. Toppa med créme fraiche.

Detta recept innehåller

En effektiv kombo

”Havre är en av våra nordiska superfödor. En fullkornsprodukt med liten klimatpåverkan men stor påverkan på ett förhöjt kolesterolvärde. Äpple och havre är en oerhört bra kombination eftersom de båda har kolesterolsänkande effekter.” – Lisa Munters, kostrådgivare

Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad