Meygo ba parake gandom
Ingredienser

4 port

  • 2 dl Mathavre
  • ca 300 g Räkor
  • 1 st Gul lök
  • 1 burk Krossade tomater
  • 1 krm Spiskummin
  • 1 krm Kanel
  • 1 krm Chili
  • 1 st Fiskbuljong
  • 1 dl Dill
Gör så här
  1. Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen med fiskbuljongen.
  2. Fräs löken med kryddor. Tillsätt tomaterna och låt koka ihop till en sås.
  3. Häll i räkorna och blanda i dill. Servera till den kokta mathavren.
  4. Smaklig måltid!
Detta recept innehåller
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser