Meygo ba parake gandom
Ingredienser

4 port

  • 2 dl Mathavre
  • ca 300 g Räkor
  • 1 st Gul lök
  • 1 burk Krossade tomater
  • 1 krm Spiskummin
  • 1 krm Kanel
  • 1 krm Chili
  • 1 st Fiskbuljong
  • 1 dl Dill
Gör så här
  1. Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen med fiskbuljongen.
  2. Fräs löken med kryddor. Tillsätt tomaterna och låt koka ihop till en sås.
  3. Häll i räkorna och blanda i dill. Servera till den kokta mathavren.
  4. Smaklig måltid!
Detta recept innehåller
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad