4 portioner
Bolognese med Havreris
• Havreris(mät enligt anvisningarna på förpackningen)
• 5 msk matolja
• 500 g blandfärs
• ½ fänkål
• 1 morot
• 2 msk tomatpuré
• 2 burkar goda konserverade tomater
• 2 vitlöksklyftor
• 4 msk Aito lök- eller pepparsås
• 1 liten köttbuljongtärning
• 0,5 dl rött vin
• Ev riven parmesan
Gör såhär:
- Stek köttet i 2 msk olja (du sparar resten). Tillsätt hackad vitlök.
- Lägg i fänkål och morot som du har skurit i små kuber.
- Tillsätt tomatpuré, konserverade tomater och Aito lök- eller pepparsås.
- Häll på vinet och låt det koka ihop.
- Tillsätt de sista matskedarna olivolja för glans och tjocklek. Under tiden förbereder du havreriset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg havreriset i skålar och toppa med Bolognesen. Servera gärna med riven parmesan.
