4 portioner
Värmande kikärtsgryta med spenat
• Havreris (mät enligt anvisningarna på förpackningen)
• 2 burkar kikärter
• 1 lök
• 4 morötter
• 1 squash
• ½ tsk spiskummin
• ½ tsk torkad koriander
• 1 kanelstång
• Salt och peppar
• Färsk chili (ta bort kärnor) eller lätt torkad
• 1 påse spenat
• 9 dl vatten
• 2 grönsaksbuljongtärningar
• Citron till servering
Gör såhär:
- Koka havreriset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Stek lök i en djup panna. Tillsätt kryddor och morötter. Låt kikärterna rinna av. Lägg i pannan tillsammans med morötterna. Smula tärningarna i vattnet och häll i pannan. Låt det koka upp.
- När morötterna är mjuka, tillsätt squashen. Låt det puttra i 3-4 minuter.
- Tillsätt spenat och låt det puttra i några minuter till.
- Servera havreriset i skålar tillsammans med kikärtsgrytan. Pressa citron över för extra friskhet.
