4 portioner
Röd curry med luftigt Havreris
• Havreris (mät enligt anvisningarna på förpackningen)
• 3 msk olja för stekning
• 500 gram kungsräkor (kan bytas ut mot kyckling i motsvarande mängd)
• 2 finhackade vitlöksklyftor
• 2 cm riven ingefära
• 1 hackad röd chili (ta bort kärnor)
• 2 msk röd currypasta
• 1 burk kokosmjölk
• 2 morötter
• Lime, koriander och jordnötter till servering
Gör såhär:
1. Koka havreriset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Stek vitlök, chili och ingefära i en djup panna på mediumvärme. Tillsätt currypasta och kokosmjölk.
3. Skär morötterna i 1 cm tjocka stavar. Låt det koka med i 6 – 7 min.
4. Lägg till kungsräkorna. Låt de puttra med ca 2 minuter i såsen. (Om du använder kyckling, förstek strimlorna av den i en separat stekpanna i 1 matsked olja.)
5. Servera med hackade jordnötter, lime och koriander.
