Det blir en väldig massa äggvitor över ibland, de kan du göra egna maränger av. Så här enkelt (och billigt) är det.

  1. Sätt ugnen på 100 grader
  2. Mät upp mängden äggvitor du har i ett decilitermått. Lägg dem i en bunke.
  3. Ta lika mycket socker som äggvitor och häll i bunken tillsammans med en liten skvätt ättika.
  4. Vispa ihop äggvitorna, socker och ättika till ett riktigt hårt och fast skum.
  5. Ta lika mycket socker som i början och vänd det försiktigt i skummet (inte vispa)
  6. Ta en matsked och klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Ställ mitt i ugnen i c:a 1 1/2 timme. Marängerna är färdiga när de är hårda och lossnar från bakplåtspappret.
  8. Låt marängerna svalna på plåtarna i ett par timmar.
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad