Lobya polo
Ingredienser

4-6 port

  • 400 g Lammfärs eller nötfärs
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 2 msk Olja
  • 400 g Krossade tomater
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Grillkrydda
  • ½ tsk Curry
  • 1 tsk Kanel
  • 200 g Haricot verts
  • 4 dl Råris
  • 1½ liter Vatten
  • 1 msk Salt
  • 3 msk Olja
  • 2 st Potatis
Gör så här
  1. Bryn köttfärs och lök med olja i stekpanna.
  2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och kryddor.
  3. Dela bönorna och fräs dem i lite olja.
  4. Koka alltid ris i en stor kastrull, den bör rymma minst 3 liter. Koka upp vatten och salt. Skölj riset och lägg det i vattnet. Koka 5 – 8 min och häll sedan av riset i en sil.
  5. Skala och skiva potatisen.
  6. Häll 2 msk olja i botten på en teflonkastrull. Täck botten med potatisskivor och häll över 0,5 dl vatten.
  7. Tillsätt det avrunna riset blandat med köttfärsen och ringla över lite olja. Gör små hål i riset med skaftet av en slev eller liknande.
  8. Koka under lock på medelvärme ca 30 min. Blanda ner bönorna mot slutet av koktiden.
  9. Smaklig måltid!
Detta recept innehåller
RÅRIS
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad