Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka

4 port

  • 3 dl Ekologiskt Kamutvete
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning svampbuljong
  • 30 gram torkad svamp
  • ½ -1 butternutpumpa
  • 1 ask (ca 250 g) cocktailtomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, skalet
  • 1 tsk chiliflakes
salt och peppar
olivolja
  • 150 – 200 g parmaskinka
  • Ruccola
  • Parmesanost

DRESSING:

  • 2 – 3 dl crème fraiche
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 msk tryffelolja

GÖR SÅ HÄR:

Koka upp vårt Kamutvete i vatten, tillsammans med buljongen och den torkade svampen. Låt koka 10 – 15 minuter. Skala och strimla pumpan, dela tomaterna. Hetta upp olivolja i en panna.

Stek pumpan med tomaterna, pressa i vitlöken. Krydda med raspat citronskal, chiliflakes och salt och peppar. Häll i den färdigkokta veten och blanda ihop med pumpan.

Blanda ihop crème fraiche med salladskrydda och tryffelolja.

Lägg upp Kamutvetesalladen och riv (eller hyvla) över parmesan, strö över ruccolabladen och lägg på parmaskinkan.

Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)