4 port
550 kcal/port
vegetariskt

Biffar:
• 2 dl gröna linser
• 8 dl vatten
• 2 dl Svenskt matvete
• 2 dl vatten
• 1 msk gul curry
salt och peppar
rapsolja att steka i

Crème:
• 1 näve ruccola
• 150 g färskost 23 %

Rotfrukter:
• 300 g morötter
• 300 g palsternacka
rapsolja
salt och peppar

Gör såhär:
Koka linserna och matvetet i varsin kastrull med angiven vattenmängd. Linserna tar ca 20 minuter och matvetet 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela rotfrukterna i slantar eller stavar och sprid ut dem på en ugnsplåt. Ringla över olja, salt och peppar. Sätt in i ugnen och ställ klockan på 20 minuter. Mixa ruccolan med färskosten och ställ i kylen tills att maten är klar. Mixa linser, matvete, curry, salt och peppar till en smet som du sedan formar till biffar. Stek biffarna på medelvärme i olja. Servera med rotfrukter och ruccolacrème.

Cecilias hälso- och hållbarhetstips:

Vegetarisk mat har en lägre påverkan på miljön och rotfrukter är något vi kan odla i Sverige. Det är en fördel både hälso- och hållbarhetsmässigt att äta rotfrukter, linser och inte minst matvete. Hur ofta har du inte slängt ruccola som börjat slokna? Det är massor med smak i ruccolan och är därför god att mixa i crèmer och dressingar, när den inte är lika spänstig längre.

Tabbouleh med durumvete och grillad rotfruktssandwich
Kycklingpanna med durumvete
Kycklingwrap med kvarngryn
Spättarullader med kålrotssallad & durumvete
Kräftpaj med mathavrebotten
Grillad flank med krämig kvarngrynssallad
Lammburgare rostad coppa med tomat- och jordgubbssalsa & matvete
Gazpasho med mathavrebollar
Lins- och matvetebiff med ruccolacrème och rostade rotfrukter
Vintergatan
Kärringröra med matvete (en given vinnare på julbordet)
Brynta kvarngryn med torsk, ägg och brysselkål
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser
Kikärtsbiffar med curryvete, rotfrukter, och chutneycréme
Ugnstekt laxfilé med krämiga spenatgryn
Ugnstekt falukorv med tomatgratinerade kvarngryn
Vår egen flygande Jakob
Italienska kotletter med krämiga parmesangryn
BBQ Wok med örtaioli
Tacopaprika med avokadosallad och nachochips
Gulaschsoppa på älgfärs
Saffranspaella
Ceasargryn med baconlindad romansallad
Renskavsgryta med kantarellgryn
Saftiga hamburgare
Min egen kvarngrynsallad
Bakade short ribs
Grillad lammentrecôte
Skagenröra på matvetevåffla
Kvarngryn med parmesan
Kalljästa frukostfrallor
Rotfruktsoppa på rökt bog
Chili på Ekologisk Matvete
Torskfilé med rostad vitlök
Saffransbulgur med ugnsrostad fänkål och kallrökt lax
Värmande gryta med lammfärs, grönkål och kamutvete
Julköttbullar med matvetesallad och snabbpicklad gurka
Krämig havre- och quinoagröt med kanelstekt äpple, fikon och pekannötter
Krispig rödkålssallad med kvarngryn och apelsindressing
Mathavresallad med rostad pumpa, brysselkål och senapsdressing
Får det vara lite rött?
Friskt, sa gubben
Fredagsfina fisken
Helenas jambalaya
Middag den 24:e
Bruschetta på svenska
Syrliga pannan
Somrig klassiker
Mustig augusti
Ceasardröm
Grillkväll i fickformat
Laxlyx
Mozzarellamums
Semestertallrik från Dalarna
Picknick med krisp
Skärgårdspanna
Caesardressing
En enkel bearnaise
En rörig pesto
Power bars
Zeyton ba parake gandom
Soupe jo
Meygo ba parake gandom
Lobya polo
Bagahali
Ashe mast
Ashe gandom
Ashe adas
Fredrix Ketchup
MUSTIG KÖTTFÄRSGRYTA MED KVARNGRYN (25 PORT)
Cornflakesfisk
Klassisk aioli
TXS BBQ
Fetaostkräm från Dalarna
Calvadosfikon med krispigt havreströssel
Maränger
Dipp med dill och kapris
Kornotto med hummer
Dröm för två
Hjälmaregös
Hjärtekraft
Höstlamm
Varm nypsoppa
Duva med höstäpple
Ostfrestelse