Våfflor på matvete med sotad gravlax, vit sparris och plockad sallad.
4 portioner
- 2 ½ dl matvete
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 ägg
- 3 msk rapsolja
- 2 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Koka upp 4 deciliter vatten och slå det över matvetet. Låt det stå i någon timme.
2. Mixa matvetet och övriga ingredienser med en stavmixer. Låt stå cirka 30 minuter.
3. Grädda smeten i våffeljärn.
Sotad gravlax med vit sparris
- 200 g gravad lax
- 8 vita sparrisar
- Plockad sallad av valfri sort
- Olivolja
Gör så här:
1. ”Sota” gravlaxen direkt i stekpanna på högvärme. Dela sedan laxen och lägg upp den på våfflan.
2. Koka vit sparris i lätt saltat vatten. Dra den av värmen och låt den ligga kvar i kastrullen i cirka 15 minuter.
3. Dela sparrisen och lägg upp den tillsammans med salladen och laxen på våfflan. Ät genast.