Isterband

4 portioner

  • 3 dl Svenska Kvarngryn
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 65 – 70 gram färsk bladspenat
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 4 isterband
  • 1 gul lök
  • 2 äpplen
  • 2 msk grovkornig senap
  • olja
  • salt och peppar
  • 2 – 3 råa rödbetor
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 dl granäpplekärnor
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • salt

Gör så här:

Koka upp gryn med en buljongtärning i vatten. Lägg i spenat och rosmarin och låt puttra under lock i 10 – 15 min. Ta bort skinnet på isterbanden och hacka löken. Skala och hacka äpplet. Värm upp lite olja i en stekpanna. Fräs lök och äpple en liten stund.

Lägg i isterbanden och stek alltsammans i ca 5 minuter. Klicka i senapen och stek ytterligare 5 minuter. Häll i de kokta spenatgrynen och blanda ordentligt med isterbandsfräset. Smaka av med salt och peppar.

Under tiden du steker isterbanden kan du skala och riva rödbetorna grovt. Blanda dem med balsamvinäger, svartpeppar och granatäppelkärnor.

Servera det hela med stekt ägg.

Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad