4-6 portioner

Ett perfekt tillbehör till kött, kallrökt- och gravad lax eller som ett fräsch inslag på en buffé. Kvarngryn gör salladen matig och ger ett gott tugg. Låt gärna salladen stå och dra sig med den söta apelsindressingen en stund innan servering, då blir smaken som allra godast!

Rödkålssallad 3 dl kvarngryn 1 grönsaksbuljongtärning  300 g rödkål 1/2 rödlök 2 svenska äpplen 1/2 dl granatäppelkärnor 6 torkade aprikoser Apelsindressing 1/2 dl juice + skal från en ekologisk apelsin 2 msk olivolja 2 msk äppelcidervinäger 2 msk honung 2 msk fryst basilika 1 krm flingsalt 1/2 krm svartpeppar Gör såhär: Koka kvarngryn i vatten och buljong, enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva rödlöken tunt och lägg i kallt vatten i 30 minuter. Strimla rödkålen fint. Kärna ur äpplena och skiva tunt. Kärna ur granatäpplet och strimla aprikoserna. Skölj och riv skalet från en ekologisk apelsin och pressa juicen. Blanda med olja, äppelcidervinäger, honung och basilika. Smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet från löken och blanda samman kvarngryn, rödkål, lök, äpple, granatäppelkärnor och aprikoser. Ringla över dressingen och massera in i salladen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna salladen stå och dra sig en stund före servering.

DETTA RECEPT INNEHÅLLER

kvarngryn-ekologisk  

Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad