Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs

4 port

  • 3 dl Svenskt Matvete
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 färdigkokta majskolvar
  • ½ huvud färsk vitkål
  • 1 äpple
  • 1 påse tacokrydda
  • 2,5 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 pkt (ca 1,5-2 kg) marinerade Ribs

Gör så här:

Koka matvetet i panna direkt på grillen med buljongen och 3 dl vatten i 10 till 15 minuter. Grilla på majskolvarna lite, så de få lite färg och grillsmak. Strimla vitkål, hacka äpplet. Skär av majskornen från kolven. Blanda alltsammans med gryn, gräddfil, crème fraiche och tacokryddan.
Smaka eventuellt av med mera salt.

Grilla de färdigmarinerade ribsen fyra-fem minuter på varje sida, skär upp och servera med den smakrika salladen.

Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser