Ingredienser
  • 3 dl matkorn
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 finhackade bananschalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g riven lagrad prästost
  • 50 g smör
  • 4 dl nyplockade kantareller
  • 2 st kokta humrar
GÖR SÅ HÄR
  1. Koka upp grynen med två tredjedelar av buljongen. Skala och hacka lökarna och låt dem sjuda tillsammans med grynen i cirka 12-15 minuter.
  2. Vänd ner olivoljan och smöret, låt det koka ihop och tillsätt mer buljong om så önskas.
  3. Vänd slutligen ner riven prästost i grynblandningen och smaka av med salt och svartpeppar. OBS! Låt det inte koka efter att du lagt i osten utan rör om tills den har smält.
  4. Rensa svampen och stek den i smör.
  5. Skala hummern och stek den lätt på ena sidan.
  6. Lägg upp hummern och svampen och servera genast.
Kärringröra med matvete (en given vinnare på julbordet)
Brynta kvarngryn med torsk, ägg och brysselkål
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos