Ingredienser
- 3 dl matkorn
- 6 dl kycklingbuljong
- 1/2 dl olivolja
- 2 finhackade bananschalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g riven lagrad prästost
- 50 g smör
- 4 dl nyplockade kantareller
- 2 st kokta humrar
GÖR SÅ HÄR
- Koka upp grynen med två tredjedelar av buljongen. Skala och hacka lökarna och låt dem sjuda tillsammans med grynen i cirka 12-15 minuter.
- Vänd ner olivoljan och smöret, låt det koka ihop och tillsätt mer buljong om så önskas.
- Vänd slutligen ner riven prästost i grynblandningen och smaka av med salt och svartpeppar. OBS! Låt det inte koka efter att du lagt i osten utan rör om tills den har smält.
- Rensa svampen och stek den i smör.
- Skala hummern och stek den lätt på ena sidan.
- Lägg upp hummern och svampen och servera genast.