4-5 port

Den här rätten är kan du enkelt göra till vegansk om du byter ut kvargen till en mjölkfri produkt.

Du behöver till Curryvetet:

  • 3 dl Svenskt Matvete
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk kummin
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3,5 – 4 dl vatten
  • olja till stekning

Gör så här:
Skala och hacka rotfrukterna, tärna dem i centimeterstora bitar. Stek dem ett par minuter i olja, fräs med vetet och krydda med curry och kummin. Smula över buljongtärningen och häll i vattnet. Koka under lock i 10 till 15 minuter.

Du behöver till Kikärtsbiffar:

  • 2 pkt kikärter (à 380 gram)
  • 1 vitlök solo
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk ströbröd eller panko
  • 2 msk maizenamjöl
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 tsk röd currypasta
  • skalet och saften från en lime
  • salt
  • olja till stekning

Gör så här:
Häll av och skölj kikärterna. Mixa dem släta. Finhacka löken och blanda i. Riv skalet på limen och press ur saften, blanda med kikärtorna och löken. Strö i maizenamjölet, ströbröd och spiskummin. Blanda ihop allting tillsammans med currypastan och smaka av med salt. Forma till biffar och vänd dem i ströbröd. Stek på medelhög värme i 4 till 5 minuter på varje sida.

Chutneycrème:

  • 2 dl kvarg naturell
  • 3 msk mangochutney

– Blanda. Klart 🙂

Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser