med Ekologisk Mathavre.

”Gör egna smarriga frallor”

8-10 st

25 gr jäst
2,5 dl kallt vatten
1 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
1 dl mathavre
1 dl vetekli
5 dl vetemjöl special
olivolja till pensling

Smula jästen och blanda tillsammans med vatten, salt, olivolja och honung. Rör tills jästen löst sig. Blanda sedan i Mathavret samt vetekli och mjöl. Arbeta tills degen känns smidig (ca 5-7 minuter i degblandare, lite längre för hand). Dela sedan degen i åtta, eller tio, ungefär lika stora bitar och forma dem runda. Lägg på plåt och pensla med oljan. Lägg på plastfolie och sedan en bakduk och ställ i kylen över natten. Ta sedan ut plåten på morgonen och ta bort plast och bakduk. Låt ligga framme medan ugnen når 250 grader. Grädda sedan i ca 10 minuter.

Lisa säger:
Ett lyxigt hembakat bröd helt utan tillsatser och med ett högt fiber/mineral innehåll. Hjälper dig att hålla i gång magen!

svenskt-mathavre-ekologisk

Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad