I samarbete med stjärnkocken Paul Svensson.

 KÅLDOLME

• 400 g Frebaco Kvarn Havreris, grundkokt
• 500 g Växtbaseradfärs (formbar anamma)
• 150 g Riven champinjon
• 250 g Vitkål/lök kokt med grönsaksbuljong/smör
• 2 dl Umamibuljong
• 1 msk Honung
• 1 st Vitkål, litet
• 5 kvistar Timjan
• 1 st Vitlöksklyfta
• 200 g Lingon
• 50 g Socker
• Salt, svartpeppar
• Smör till stekning
Gör såhär;
Sätt ugnen på 120 grader. Skär loss rotfästet på vitkålen och spara. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och lägg i vitkålen. Lyft blad efterhand som de trillar av huvudet och kyl. Försök få ut 12st. Strimla resterande av kålen och rotfästet. Sautera strimlad kål mjuk med vitlök i lite olja. Smaka av med salt. Svetta champinjon mjuk i en kastrull under lock. Låt svalna. Blanda växtbaseradfärs med ägg, kål, svamp, vitlök, hackad timjan och Havreris (hackat i mindre bitar). Smaka av med salt, kryddpeppar och svartpeppar. Forma blandningen till järpar på oljad plåt. Baka i ugn tills fast. Bryn sedan hastigt i stekpanna med lite smör. Vik in järparna i kålbladen och bind upp. Bryn kåldolmarna i en panna. Tag av från värmen och ringla över honung, slå på umamibuljong. Brässera i ugn ca 20 min under lock, ös buljongen över kåldolmarna efter halva tiden. Tag ut och häll av skyn, spara skyn till havresåsen.

SÖT-SYRLIG HAVRESÅS

• 1 dl Förkokt Frebaco Kvarn Havreris, enligt grundkok
• 3 dl Kåldolme sky
• 2 msk Ättika
• 1 Kruka persilja
• Salt, svartpeppar
Gör såhär;
Stek havreriset krispigt i lite smör. Slå på ättika och sky. Låt sjuda hastigt och vänd upp med persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.

SERVERING

Servera kåldolmarna med potatispuré.

Marockansk aubergin- och kikärtsgryta – av Svenskt Havreris
Sushi på svenska – av Svenskt Havreris
Kåldolme 2020 – av Svenskt Havreris
Kokosris med havrekrokant och havtorn – av Svenskt Havreris
Tabbouleh med durumvete och grillad rotfruktssandwich
Kycklingpanna med durumvete
Kycklingwrap med kvarngryn
Spättarullader med kålrotssallad & durumvete
Kräftpaj med mathavrebotten
Grillad flank med krämig kvarngrynssallad
Lammburgare rostad coppa med tomat- och jordgubbssalsa & matvete
Gazpasho med mathavrebollar
Lins- och matvetebiff med ruccolacrème och rostade rotfrukter
Vintergatan
Kärringröra med matvete (en given vinnare på julbordet)
Brynta kvarngryn med torsk, ägg och brysselkål
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser
Kikärtsbiffar med curryvete, rotfrukter, och chutneycréme
Ugnstekt laxfilé med krämiga spenatgryn
Ugnstekt falukorv med tomatgratinerade kvarngryn
Vår egen flygande Jakob
Italienska kotletter med krämiga parmesangryn
BBQ Wok med örtaioli
Tacopaprika med avokadosallad och nachochips
Gulaschsoppa på älgfärs
Saffranspaella
Ceasargryn med baconlindad romansallad
Renskavsgryta med kantarellgryn
Saftiga hamburgare
Min egen kvarngrynsallad
Bakade short ribs
Grillad lammentrecôte
Skagenröra på matvetevåffla
Kvarngryn med parmesan
Kalljästa frukostfrallor
Rotfruktsoppa på rökt bog
Chili på Ekologisk Matvete
Torskfilé med rostad vitlök
Saffransbulgur med ugnsrostad fänkål och kallrökt lax
Värmande gryta med lammfärs, grönkål och kamutvete
Julköttbullar med matvetesallad och snabbpicklad gurka
Krämig havre- och quinoagröt med kanelstekt äpple, fikon och pekannötter
Krispig rödkålssallad med kvarngryn och apelsindressing
Mathavresallad med rostad pumpa, brysselkål och senapsdressing
Får det vara lite rött?
Friskt, sa gubben
Fredagsfina fisken
Helenas jambalaya
Middag den 24:e
Bruschetta på svenska
Syrliga pannan
Somrig klassiker
Mustig augusti
Ceasardröm
Grillkväll i fickformat
Laxlyx
Mozzarellamums
Semestertallrik från Dalarna
Picknick med krisp
Skärgårdspanna
Caesardressing
En enkel bearnaise
En rörig pesto
Power bars
Zeyton ba parake gandom
Soupe jo
Meygo ba parake gandom
Lobya polo
Bagahali
Ashe mast
Ashe gandom
Ashe adas
Fredrix Ketchup
MUSTIG KÖTTFÄRSGRYTA MED KVARNGRYN (25 PORT)
Cornflakesfisk
Klassisk aioli
TXS BBQ
Fetaostkräm från Dalarna
Calvadosfikon med krispigt havreströssel
Maränger
Dipp med dill och kapris
Kornotto med hummer
Dröm för två
Hjälmaregös
Hjärtekraft
Höstlamm
Varm nypsoppa
Duva med höstäpple
Ostfrestelse