Italienska kotletter med krämiga parmesangryn

4 Port – Ugn 225 grader.

Du behöver:

  • 3 dl Svensk Matvete
  • 3,5 dl vatten, buljongtärning
  • 4 fläskkotletter à 150-200 g
  • 2 tsk oregano, salt och peppar
  • smör och olivolja
  • 1 tomat
  • 1 mozzarella
  • 2-3 msk tapenade
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven parmesan
  • ca 100 g gröna ärtor

Gör så här:
Koka grynen tillsammans med en buljongtärning, (grönsaks- eller umami) i cirka 10 minuter. Krydda kotletterna med salt, peppar och oregano. Stek dem i smör och olivolja 2 till 4 minuter på varje sida. Finhacka tomat och mozzarella, blanda hacket med tapenaden.

Lägg kotletterna i en ugnsform eller på plåt. Klicka på tomathacket och gratinera i ugnen i cirka 10 minuter. När grynen kokat färdigt häll av eventuellt överflödigt vatten och blanda i crème fraiche och parmesan.

Koka upp snabbt igen och blanda i ärtorna. Smaka av med salt och peppar.

Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser