Stekt höstlamm med kantareller, tomat rödvinssmörssås.
Ingredienser
- 1 kg lammrack
- 16 st cocktailtomater
- 50 g smör
- 1 kruka timjan
- 400 g gula kantareller
- 3 vitlöksklyftor
- 3 st bananschalottenlökar (finhackade)
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 110 grader. Bryn köttet på båda sidor tillsammans med vitlöksklyftorna och sätt en köttermometer i mitten på racket.
- Ställ termometern på 56 grader i kärntemperaturen. När det är klart så salta, peppra och hacka timjan och gnid in i köttet. Tranchera och servera.
“KVARNGRYNSRAGU”
- 1 1/2 dl gryn
- 3 bananschalottenlökar (finhackade)
- 4 dl vatten
- 1 nypa salt
- 1/2 dl olivolja av god kvalitet
GÖR SÅ HÄR
- Koka upp grynen och låt sjuda i cirka 12 minuter.
- Häll av och blanda ner lök och olivolja medan det är varmt. Stek kantarellerna och blanda dem med grynen.
RÖDVINSSMÖRSÅS
- 3 dl rött vin
- 2 dl balsamicovinäger
- 1 msk råsocker
- 50 g smör
GÖR SÅ HÄR
- Smält sockret i en kastrull.
- Häll på vinet och vinägern.
- Koka ned tills en och en halv deciliter återstår.
- Klicka i smöret under omrörning (var försiktig).
- Servera.