Ölbräserad hjärthögrev. Med morötter, salladslök och röd steklök.

Ingredienser
  • 800 g högrevshjärta
  • 30 g citrontimjan
  • 2 st morötter
  • 150 g osaltat smör
  • 1/4 rotselleri
  • Kalvbuljong
  • 2 kg rödlök
  • Mörkt öl
  • 1 purjolök
GÖR SÅ HÄR
  1. Bryn högreven så att den får färg runt om och lägg den i en gryta.
  2. Skala rotfrukterna och löken samt dela löken i bitar.
  3. Bryn grönsakerna och lägg ner dem i grytan.
  4. Häll ölet och kalvbuljongen i grytan så att det täcker köttet, lägg i örterna och låt alltsammans koka.
  5. Prova köttet med en stekgaffel. När köttet släpper från gaffeln är det klart.
  6. Lyft sedan upp högreven, låt den svalna men fortsätt att koka såsen i cirka 20 minuter till. Sila av den och koka ned den till cirka åtta deciliter, tillsätt 100 gram smör och låt såsen koka ihop tills den tjocknar.
Detta recept innehåller
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)