Ölbräserad hjärthögrev. Med morötter, salladslök och röd steklök.
Ingredienser
- 800 g högrevshjärta
- 30 g citrontimjan
- 2 st morötter
- 150 g osaltat smör
- 1/4 rotselleri
- Kalvbuljong
- 2 kg rödlök
- Mörkt öl
- 1 purjolök
GÖR SÅ HÄR
- Bryn högreven så att den får färg runt om och lägg den i en gryta.
- Skala rotfrukterna och löken samt dela löken i bitar.
- Bryn grönsakerna och lägg ner dem i grytan.
- Häll ölet och kalvbuljongen i grytan så att det täcker köttet, lägg i örterna och låt alltsammans koka.
- Prova köttet med en stekgaffel. När köttet släpper från gaffeln är det klart.
- Lyft sedan upp högreven, låt den svalna men fortsätt att koka såsen i cirka 20 minuter till. Sila av den och koka ned den till cirka åtta deciliter, tillsätt 100 gram smör och låt såsen koka ihop tills den tjocknar.