Med heta korvar, scampi och ruccolacréme. Så enkelt, gott och nyttigt. Ingredienser 4-6 portioner

  • 3 dl kvarngryn
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk sambal olek
  • 1 tsk olja
  • 1 paket saffran
  • Lite pressad citron
  • Salt

Gör så här: 1. Koka upp vattnet tillsammans med de övriga ingredienserna. 2. Låt grynen sjuda i cirka 10 minuter och häll sedan av överflödigt vatten. Ingredienser

  • 1 gul hackad lök
  • 2 hackade klyftor vitlök
  • ½ finhackad röd chili
  • 2 st hackade paprikor
  • ½ strimlad purjolök
  • 300-400 g kryddig korv (chorizo eller liknande)
  • 150 g kräftstjärtar
  • 200 g scampi (gärna marinerade i lite olja och vitlök)

3. Marinera scampin i lite olja och vitlök någon timme innan du lagar rätten. 4. Stek lök,vitlök och chili tillsammans med korven tills de fått lite färg. 5. Blanda sedan i scampin och låt den fräsa en kort stund. 6. Häll i grynerna och grönsakerna. 7. Blanda sist i kräftstjärtarna.

Ruccolacréme

Ingredienser

  • Cirka 65 g ruccola
  • Skal och saft från 1 lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g turkisk yoghurt

Gör så här: Mixa ruccolan tillsammans med vitlök limesaft, limeskal och hälften av yoghurten tills du får en slät smet. Vispa sedan i resten av yoghurten och smaka av med salt och peppar.

Detta recept innehåller

Vitlök för friskare folk!

”Det är väl ingen hemlighet att vitlök är huskurernas huskur mot förkylningar. Det bekämpar virus och sänker dessutom blodfetter och blodtryck. Alla chilisorter är rika på antioxidanter som stärker immunförsvaret.” – Lisa Munters, kostrådgivare

Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser