Med heta korvar, scampi och ruccolacréme. Så enkelt, gott och nyttigt. Ingredienser 4-6 portioner

  • 3 dl kvarngryn
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk sambal olek
  • 1 tsk olja
  • 1 paket saffran
  • Lite pressad citron
  • Salt

Gör så här: 1. Koka upp vattnet tillsammans med de övriga ingredienserna. 2. Låt grynen sjuda i cirka 10 minuter och häll sedan av överflödigt vatten. Ingredienser

  • 1 gul hackad lök
  • 2 hackade klyftor vitlök
  • ½ finhackad röd chili
  • 2 st hackade paprikor
  • ½ strimlad purjolök
  • 300-400 g kryddig korv (chorizo eller liknande)
  • 150 g kräftstjärtar
  • 200 g scampi (gärna marinerade i lite olja och vitlök)

3. Marinera scampin i lite olja och vitlök någon timme innan du lagar rätten. 4. Stek lök,vitlök och chili tillsammans med korven tills de fått lite färg. 5. Blanda sedan i scampin och låt den fräsa en kort stund. 6. Häll i grynerna och grönsakerna. 7. Blanda sist i kräftstjärtarna.

Ruccolacréme

Ingredienser

  • Cirka 65 g ruccola
  • Skal och saft från 1 lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g turkisk yoghurt

Gör så här: Mixa ruccolan tillsammans med vitlök limesaft, limeskal och hälften av yoghurten tills du får en slät smet. Vispa sedan i resten av yoghurten och smaka av med salt och peppar.

Detta recept innehåller

Vitlök för friskare folk!

”Det är väl ingen hemlighet att vitlök är huskurernas huskur mot förkylningar. Det bekämpar virus och sänker dessutom blodfetter och blodtryck. Alla chilisorter är rika på antioxidanter som stärker immunförsvaret.” – Lisa Munters, kostrådgivare

Vintergatan
Vinternatt
Kärringröra med matvete (en given vinnare på julbordet)
Brynta kvarngryn med torsk, ägg och brysselkål
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser
Kikärtsbiffar med curryvete, rotfrukter, och chutneycréme
Ugnstekt laxfilé med krämiga spenatgryn
Ugnstekt falukorv med tomatgratinerade kvarngryn
Vår egen flygande Jakob
Italienska kotletter med krämiga parmesangryn
BBQ Wok med örtaioli
Tacopaprika med avokadosallad och nachochips
Gulaschsoppa på älgfärs
Saffranspaella
Ceasargryn med baconlindad romansallad
Renskavsgryta med kantarellgryn
Saftiga hamburgare
Min egen kvarngrynsallad
Bakade short ribs
Grillad lammentrecôte
Skagenröra på matvetevåffla
Kvarngryn med parmesan
Kalljästa frukostfrallor
Rotfruktsoppa på rökt bog
Chili på Ekologisk Matvete
Torskfilé med rostad vitlök
Saffransbulgur med ugnsrostad fänkål och kallrökt lax
Värmande gryta med lammfärs, grönkål och kamutvete
Julköttbullar med matvetesallad och snabbpicklad gurka
Krispig rödkålssallad med kvarngryn och apelsindressing
Mathavresallad med rostad pumpa, brysselkål och senapsdressing
Får det vara lite rött?
Friskt, sa gubben
Fredagsfina fisken
Helenas jambalaya
Middag den 24:e
Bruschetta på svenska
Syrliga pannan
Somrig klassiker
Mustig augusti
Ceasardröm
Grillkväll i fickformat
Laxlyx
Mozzarellamums
Semestertallrik från Dalarna
Picknick med krisp
Skärgårdspanna
Caesardressing
En enkel bearnaise
En rörig pesto
Power bars
Zeyton ba parake gandom
Soupe jo
Meygo ba parake gandom
Lobya polo
Bagahali
Ashe mast
Ashe gandom
Ashe adas
Fredrix Ketchup
Klassisk aioli
TXS BBQ
Fetaostkräm från Dalarna
Calvadosfikon med krispigt havreströssel
Maränger
Dipp med dill och kapris
Kornotto med hummer
Dröm för två
Hjälmaregös
Hjärtekraft
Höstlamm
Varm nypsoppa
Duva med höstäpple
Ostfrestelse