Gulaschsoppa på älgfärs

Du behöver:

400 gram älgfärs
2 tsk Kummin
ca 10 Enbär
½ röd chili
2 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 tsk paprikapulver
1 Paprika
3 msk Tomatpuré
1 tetra krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
3 dl Svenskt Matvete
ca 4 dl vatten

Citronskal och créme fraiche

Gör så här:

Hacka chilin och enbären. Fräs färsen tillsammans med kryddorna. Hacka löken och vitlöken blanda ner dem. Hacka paprikan och lägg ner den tillsammans med tomatpurén och låt det hela fräsa ett par minuter. Häll sedan i tomatkross och gryn. Smula ner buljongen och krydda med paprikapulver. Slå på ca  vatten och låt det småkoka i ca tio minuter. Servera med créme fraiche och rivet citronskal.

Detta recept innehåller
Svenskt Matvete EKO
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser