Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar

4 port

Du behöver:

  • 600 – 800 gr lövbiff
  • 3 dl Svenska Kvarngryn
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl vatten
  • ½ rödlök
  • 1 ask jordgubbar
  • 200 gr chèvre
  • 3 msk créma di balsamico
  • saften från 1 apelsin
  • svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlök, solo
  • skalet från 1 apelsin
  • salt och peppar

Gör så här:

Koka grynen med buljongtärningen och vatten. Går alldeles utmärkt att koka direkt på grillen i panna. Grynen ska koka i 10 till 15 minuter beroende på hur hårt tuggmotstånd du vill ha. Ta av grynen från värmen och låt svalna något (eller helt om du vill ha en kall sallad).

Skiva i jordgubbarna och hacka i rödlöken. Tärna chèvren, blanda i och pressa saften från apelsinen. OBS! Riv först av skalet från apelsinen och spara till marinaden till köttet. Ringla sedan i balsamicon och krydda med svartpeppar. Blanda sedan alla ingredienser. Smaka eventuellt av med salt.

Blanda pressad/riven vitlök med rivet apelsinskal och olivolja. Pensla köttet med marinaden och salta och peppra. Lägg köttet på riktigt het grill och grilla endast ett par minuter på varje sida.

Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser